zondag 16 september 2007

7 weken...

Je baby is ongeveer 1 cm groot.Je baby begint zich al te vormen naar een mensje, het heeft al duidelijk armpjes en beentjes, en is zo groot als je pinknagel. De armen en benen ontwikkelen zich in deze periode zeer snel. De armen iets sneller dan de benen. Dit blijft na de geboorte ook zo, je kindje kan sneller dingen vastpakken dan lopen. Het staartje is verdwenen. De ruggenwervel heeft 32 tot 34 wervels gevormd. Het skelet is nog niet verbeent, het is dus nog heel zacht. Het hartje is nu helemaal af, en het belangrijkste het klopt al. Het hartje bestaat uit één holte met vier kamers. Het is al sterk genoeg om bloedcellen door het lijfje te pompen. De uitlopers van de zenuwcellen beginnen contact met elkaar te maken. Per minuut worden er zo’n 100.000 nieuwe zenuwcellen aangemaakt. Nog voor de geboorte worden dat er 100 miljard. Ook de hersenen functioneren al. De lippen, neusvleugels en tong zijn ook al gevormd. Het is zelfs al duidelijk waar de tanden zullen komen. Er zijn al echte tandenstompjes aanwezig. De lever maakt bloedcellen aan. Belangrijk is ook dat de hersencellen nu contact met elkaar beginnen te maken. Vanaf week zeven word het embryo foetus genoemd. Hoewel het hoofdje er nog wat bobbelig uitziet en in een wat eigenaardige hoek op het lijf staat, het ligt voorover op de borst, krijgt het toch al een menselijke vorm.

3 opmerkingen:

*~SCRAP-GEK~* zei

ooooooh het is al een echt mensje! zoooo klein nog..... ik hoop dat het kindje maar snel mag groeien! en dan krijg je een buikje...gaaf! met zo'n mooi zwart met gouden zwangerschapsband! enne.....heb je hem al besteld? ;-) LOL! groetjes marije.

Je@net zei

Spannend hè meis!
En wat een wonder toch! Gewoon niet te bevatten wat er zich op dit moment allemaal afspeelt in je lichaam!
Fijn dat je ons mee laat genieten!

dionne zei

super leuk tamara je baby blog.Ik ga hem zeker lezen.We zijn MEGA blij voor jullie en natuurlijk ook voor ons zelf :0). Zoals wilfred zei: Dit gaat geld kosten!!!!!!ha ha.
;-) Groetjes dionne