zondag 23 september 2007

8 weken...

Je baby is ongeveer 2 cm groot.Een belangrijke week want de inwendige organen van je baby zijn nu helemaal gevormd. Je baby begint al een echt mensen gezichtje te krijgen. Je kindje is in een paar weken tijd tot vele miljoenen cellen uitgegroeid. Ondanks dat je de risico volle weken nog niet voorbij bent, neemt de kans op een miskraam of dat er iets fout gaat met je kindje sterk af. In de eerste maand heeft je kindje tot 60% kans op afwijkingen als er iets mis gaat, in de tweede maand is dat nog 30% en in de derde maand daalt dit zelfs tot maar 10%. Maar het blijft natuurlijk oppassen met ziektes als rodehond, toxoplasmose, je eetgewoonte etc.
En het leuke, je kan het nog niet voelen, maar je baby begint al te bewegen. Het hard je klopt al krachtig met een duidelijk ritme. De huid is zo dun als papier waardoor de bloedvaten er doorheen schemeren. De grootste gewrichten zoals de heupen, schouders, ellebogen en knieƫn worden nu gevormd. Aan de handjes begin je al steeds duidelijker vingertjes waar te nemen. Na deze periode gaat de groei van je kindje heel hard wel een cm per week.

2 opmerkingen:

Je@net zei

Blijft leuk om te lezen Tammie!!
Spannend hoor! Lekker genieten van deze periode! Fijn dat je nauwelijks misselijk bent.
En aan dat moe zijn geef je maar lekker toe! Uit het werk met de benen op de bank en 's avonds op tijd naar bed!!
Succes bij de verloskundige, ben benieuwd!!

*~SCRAP-GEK~* zei

acht weken alweer! leuk joh! enne laat je maar lekker verwennen zal ik zeggen! whahahaha! als je moe bent ga je lekker met je beentjes hoog en laat je gewoon de boel de boel! dat mag als je zwanger bent! toch? ;-) groetjes marije.